Alweer een tijd geleden dat ik een recept hier heb neergezet. Ik heb ondertussen wel gekookt en gebakken hoor maar ik vergat elke keer om hier een lekker en makkelijk te maken recept neer te zetten. Nu heb ik er wel aan gedacht. Hier is dus een lekker en smakelijk recept waar geen oven aan te pas komt.Ik heb er van de week,25-5-2020, wel aangedacht. We gebruiken enkel de magnetron om de boter en chocolade te smelten!

Hier is mijn Oreo, Mon Chou- taart!

Mon Chou en Oreo chocoladetaart

Benodigdheden:

 

·         1 verpakking Mon Chou (van 200 gram)

·         1  kleintje Crème Fraîche (125 gram)

·         1 Melkchocoladereep, groot

·         ½ flesje Amandelessence

·         50 gram Cacaopoeder

·         2 rollen Oreo’s

·         200 gram Boter

·         1 Cakevorm van 24 centimeter

 

Bereiding;

Haal de 2 helften van de Oreo’s van elkaar en schraap het Witte vulling eraf en bewaar dit. Doe dit met alle Oreo’s.

Maak de halve Oreo’s nu heel fijn en doe het “gruis” nu in een kom. Weeg nu de boter af en smelt deze. Als deze gesmolten is roer je deze nog eens goed door en zet je de Boter voor de laatste keer in de magnetron. Niet te lang want anders wordt deze te heet en gaat de boter in je magnetron spatten. Als de boter goed gesmolten is roer je deze door de Oreo’s. Als dit goed door geroerd is mix je het nog even goed door in de middelste stand van de mixer. Doe nu alles in een Cakevorm, strijk het gelijkmatig uit en druk het goed aan met de onderkant van een glas! Zet de vorm met de inhoud nu in de koelkast en laat het daar staan voor een uur.

 

Doe nu de Mon Chou in een beslagkom voeg daar de 50 gram Cacaopoeder aan toe, mix dit eerst goed door elkaar. Doe nu de Crème Fraîche bij de rest en mix dit weer door elkaar. Schraap nu het beslag aan de wand van de beslagkom naar beneden het beslag in! Smelt nu de Chocolade, in de magnetron niet te snel en onder veelvuldig roeren of au bain Marie. Als dit gesmolten is doe je dit samen met een halve inhoud Amandelessence bij de rest van het beslag. Mix nu alles goed door op de laagste stand van de mixer. Schraap nu alles naar beneden de kom in en mix nu voor de laatste keer op de hoogste stand alles goed door elkaar tot een gladde massa!

 

Haal de Cakevorm nu uit de koeling en schep hier het beslag in en strijk dit glad, voor zoveel als mogelijk! Zet de vorm nu terug in de koelkast en laat deze staan voor minimaal 4 uur!

Een lekker idee voor bij de koffie, haal hem voor het snijden uit de koelkast en snij er dan een plakje van. LEKKER KOEL, EET SMAKELIJK!

 

 

(Tip wil je een taart hiervan in een springvorm (tart is groter) en dus niet dit in een Cakevorm (cake is klein) vermenigvuldig dan alles met 2 of 3 afhankelijk van de grote van de Springvorm maar hou de 200 gram van de boter aan!) 


Ja ik kook en bak ook af en toe, dit is een hobby van mij. Ik zal niet voor grote groepen willen koken en ik beweer ook niet dat ik een wereld chef ben. Maar alles smaakt tenminste goed en lekker en is meestal wel gemaakt met allemaal verse ingrediënten.

 

Dit is mijn ""Lofschotel", heel lekker en heel "groen". Er zitten erg veel verse groenten in. Gezond dus! 

 

1 Koekenpan

1 Ovenschaal

4 stronken Witlof

1 bosje Lente uitjes

1 paprika

4 geplette teentjes knoflook

1 Rode ui

                                                                                                                  Peper en kerriepoeder  

   Allemaal vrij vers dus! En gezond!

 

Snij van de stronken lof het kontje af, Snij dan de lof over het midden door, doe dit met 3 stronkjes. Blancheer de doormidden gesneden lof in een klein laagje water met Himalayazout. In een koekenpan!

Snij nu de groenten, alle groenten, in fijne kleine stukjes. Doe hier peper en kerriepoeder bij en meng/ hussel het geheel goed door. Voeg nu de hammetjes in blokjes toe en meng dit geheel weer. Leg nu 3 stronkjes lof in de ovenschaal in de lengte richting. Verdeel nu iets van de groente over de lof. Leg nu de andere 3 stronkjes hier boven op, ook in de lengterichting en strooi de overige groenten hier over heen. Bedek nu de stronkjes lof goed. Neem nu 4 plakjes Cheddarkaas, halveer deze en leg de halve plakjes verspreid bovenop.

(Doe er eventueel als topping nog een beetje gerapte kaas over!)

Verwarm de magnetron of oven voor op 180 graden. is de magnetron of oven voorverwarmd dan zet je de ovenschaal erin, nog steeds op 180 graden voor 50 minuten!

EET SMAKELIJK!


Cake met avocado

 

1 Pak cake mix

3 Eieren

Boter

1 Hele Avocado (je gebruikt maar een halve)

1 Cakevorm

 

Doe de eieren in de beslagkom (als deze op kamertemperatuur zijn) en doe de cake mix hier boven op, beetje bij beetje. Je blijft wel steeds mixen. Maak er een mooie en gladde massa van.

Als alles bij elkaar gevoegd is laat je het beslag even staan.

Snij nu de avocado over de lengte door en haal de 2 helften van elkaar. Haal de pit nu uit de ene helft van de halve avocado. Lepel de halve Avocado uit en gooi dit op het beslag. Mix nu de Avocado goed door het beslag tot dit een mooie gladde massa is.

 

Smeer nu met de boter de cakevorm goed in, de boter is inmiddels ook op kamertemperatuur gekomen. 

Dit is heel erg belangrijk. Smeer vooral de hoeken van de vorm goed in. 

Heb je alles nu goed ingesmeerd dan kan je het beslag in de vorm doen. Schep het beslag rustig in de vorm. Strijk het geheel nu goed glad in de vorm.

 

Verwarm de heteluchtoven/ micro nu voor op de temperatuur die aangegeven staat op het pak. Is dit klaar dan doe je de cakevorm in de oven of micro op de aangegeven tijd. Bak het geheel nu af op de temperatuur en tijd zoals aangegeven op het pak. 

EET SMAKELIJK 


Gorgonzola/ Brie en spaghetti kasserol

Benodigdheden

·        Spaghetti 250 gram

·        Water

·        Rundergehakt 450 gram

·        1 Paprika

·        1 Ui/ Rode ui

·        1 Bakje platte Peterselie

·        1 plak Gorgonzola (deze is zoutig van smaak)

·        1 plak Brie (rond of flinke driehoek)

·        2 eieren

·        Baconblokjes

·        Parmezaanse kaas

·        Knoflookpoeder (snufje), Peper en zout (beiden een snufje)

Bereiding

Neem de Rundergehakt en rul dit. Neem nu de Spaghetti en kook deze tot deze zacht is en bijna beetgaar. Snij de Paprika, de Ui en het halve bakje Peterselie in kleine, fijne stukjes.

Neem nu de helft van de gerulde gehakt, de helft van de Spaghetti en de helft van de groentenen doe dit in een ovenschaal. Voeg hier het zout, peper en een snufje knoflookpoeder toe. Maar ook de Baconblokjes en de  2 eieren. Roer dit nu goed door elkaar. Leg hier de plak Gorgonzola of een plak Brie op!

De overgebleven gehakt, spaghetti en groenten meng je nu door elkaar en “drapeer” je om en over de Gorgonzola of brie heen. Zet nu de ovenschaal in de oven/ magnetron (die voorverwarmd is op 200 graden) op 200 graden voor 50 minuten.

 

Aardappel en ei brood

Benodigdheden

·         6 Grote aardappelen

·         3 Eieren (hard gekookt)

·         1 Ei

·         Peper en zout

·         Spek

·         70 Gram Parmezaanse kaas

·         Blokjes jonge kaas (hoeveelheid naar eigen inzicht)

·         Paneermeel

·         Olijfolie

·         Bakpapier

·         Bakvorm, voor brood dus niet voor cake

Bereiding

Schil en kook de aardappelen, terwijl je de aardappels kookt voeg je een klein beetje zout toe. Stamp/ prak de aardappels fijn. En voeg de spek, Parmezaanse kaas, blokjes kaas en het ei toe. Roer nu alles goed door elkaar!

Neem de bakvorm en leg hier een stuk bakpapier in (zodat de bodem en wanden van de vorm bedekt zijn). Strooi nu de bodem vol met Paneermeel en giet wat Olijfolie over de Paneermeel heen. Gooi nu de halve broodvorm vol en maak in het midden een ondiepe geul. Leg hier de 3 hard gekookte eieren in.

Vul de vorm nu verder af met het overgebleven aardappel mengsel en zet de vorm nu in een voorverwarmde oven. Bak nu het geheel op 180 graden voor 35 minuten

 

Smullen maar


Doperwten met Wortels of Sperziebonen

Benodigdheden:

 

*    1 Potje Doperwten en Wortels van 450 gram

*    450 Gram Rundergehakt

*    Ketjap Manis

*    Himalayazout

*    1,5 Kopje Rijst met 3 kopjes water

*    Knoflook, Curry en Paprikapoeder

*    1/2 Pakje Hammetjes

*    1/2 Theelepel Sambal Oelek

*    Strooikaas, Parmezaanse

 

Bereiding:

Doe de Doperwten en Wortels in een pan en kook deze.Als ze eenmaal koken draai je het vuur eronder uit en giet je ze af. Zet ze even terug op het vuur zodat al het achtergebleven vocht verdampt. 

 

Doe de gehakt samen met een beetje Ketjap, Knoflook, Curry en Paprikapoeder en Himalayazout in een wok en rul het gehakt. Als het gehakt fijn is en bruin stop je met rullen en zet je het vuur uit.

Doe nu de Doperwten en Wortels bij het gehakt in de wok.

 

Doe nu 1,5 kopje Rijst in een pan en giet hier 3 dezelfde kopjes water bij. Doe hier ook wat zout bij en kook het geheel. Is de rijst nu klaar draai het vuur uit en giet het overige vocht af. Zet de pan eventjes terug op een heel laag vuurtje, ook weer om al het vocht eruit te krijgen. Doe nu de rijst bij de Doperwten en Wortels en het gerulde gehakt.

Voeg nu een halve theelepel Sambal oelek toe een 1/5 pakje Hammetjes en wat strooikaas.

 

Warm nu alles op onder het goed doorroeren van alles, als je dit doet voeg je hier een eetlepel olijfolie aan toe. ALS ALLES GOED DOORGEROERD IS DIEN JE HET OP, EET SMAKELIJK!!

 

 


Choco-taart

Benodigdheden

 

·         200 gram Biscuits

·         100 gram Boter, gesmolten

 

·         200 gram Chocolade

·         40 gram Boter, gesmolten

·         30 gram Cacao

·         30 Ml Rum

 

·         400 Ml Slagroom

·         350 gram Mascarpone

·         100 gram Suiker

 

Bereiding

 

Neem de biscuits en maal deze heel fijn. Smelt nu de, 100 gram, boter en voeg dit toe aan de fijn gemalen biscuits. Als dit goed door elkaar gemend/ geroerd is doe je het geheel in een springvorm en druk je het mengsel goed aan in de vorm. Zet de vorm nu in de koelkast terwijl je de verdere ingrediënten voorbereid!

 

Doe nu de 30 gram cacao en 30 ml rum in een beslagkom. Smelt nu de 200 gram chocolade, in een steelpannetje of de magnetron. Voeg dit aan de cacao en rum toe! Smelt nu de 40 gram boter en voeg dit aan de rest toe en meng dit goed door elkaar! Ga zo lang door met mixen/ kloppen tot het mengsel een beetje “stijf” gaat worden.

Doe dit mengsel in een andere kom.

 

Doe nu de 350 gram Mascarpone in de beslagkom en voeg hier de 400 ml slagroom aan toe en de 100 gram suiker. Klop dit mengsel nu goed door tot het flink gaat opstijven. Als het goed stijf geklopt is meng je dit nu met het mengsel van de rum, cacao, chocolade en boter tot dit ook weer samen een stijf en dik geheel is.

Giet het nu over de koekbodem uit en strijk het gelijk/ egaal uit. Zet nu de vorm met de bodem en de chocolade terug in de koelkast.

NU KOMT HET, WACHT 8 UUR VOOR HET OPDIENEN. HET GEHEEL MOET IN DEZE PERIODE GOED OPSTIJVEN. DUS JE MAAKT DIT EIGENLIJK VOOR DE VOLGENDE DAG!!

 

Eet smakelijk en geniet van het lekkers, het is machtig/ vullend!

 

____________________________________________________________________________________________________

Doperwten en wortels met rijst

Benodigdheden:

·         1 Potje doperwten en wortels a 680 Gram

·         450 gram gehakt of gemengd gehakt

·         1,5 kopje Witte rijst

·         Een snufje Himalaya zout

·         Naar eigen inzicht Curry poeder

·         Naar eigen inzicht Paprikapoeder

·         Naar eigen inzicht Knoflookpoeder

·         Een scheutje Ketjap Manis

·         Strooikaas (Parmezaansekaas)

Bereiding:

Doe de doperwten en wortels in de pan en kook deze. Terwijl deze opstaan rul je de gehakt in een wok. Doe hier een scheutje Ketjap Manis bij wat Himalaya zout Curry, Paprika en Knoflookpoeder en rul dit goed door en met de gehakt.

Kook nu de rijst 1,5 kopje rijst en 3 dezelfde kopjes water, tot al het water verdampt is. Giet de doperwten en wortels af en doe die nu bij de gehakt. Als de rijst gekookt en klaar is doe je deze ook bij de gehakt en doperwten en wortels. Neem nu wat strooikaas (Parmezaanse) en strooi deze over het geheel.

Schep het geheel nu het nog warm is op een bord en ik wens je smakelijk eten.


Naam gerecht WEET IK WEER NIET, MAAR IK HAD GEWOON TREK

 

Bereidingswijze

 

Voorbereiding:
Snij de ui, prei en paprika in kleine stukjes
Snij de kipfilet in kleine blokjes
Maak 1 liter kippenbouillon

Marineer de kipfilet in twee eetlepels kerrie met een scheut olijfolie

Neem 2 grote woks; 1 voor de kip en 1 voor de ui, prei, paprika

* Doe in de ene wok met een klein scheutje olijfolie de kipfilet en bak deze al roerend lichtbruin.
* In de andere wok de ui, prei en paprika met een scheutje olijfolie al roerend glazig aanbakken.

* Doe hierna de aangebakken ui, prei en paprika in de wok met de kipfilet.
* Voeg hierna 1 eetlepel kerrie, scheut Ketjap manis naar smaak en eventueel een theelepeltje sambal Oelek.
* Giet zoveel kippenbouillon erover zodat het voor 3/4 onder staat.
* Eventueel later naar behoefte nog een scheutje bouillon toevoegen.
* Laat dit geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Zo nu en dan even omroeren.

* Doe daarna de crème fraiche erbij en laat het geheel nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen. Proef daarna een stukje kip, is het niet zacht genoeg naar de zin dan nog even laten door pruttelen.
* Zo nu en dan even omroeren.


* Doe op het einde de ananasblokjes en eventueel de rozijnen erbij en roer goed door.

* Over het geheel nog wat vers gesneden peterselie of gedroogde peterselie doen.

Dien hierbij rijst op en Smullen maar!
 

 


Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 1 bloemkool, schoongemaakt ( groen eraf)
  • 700 gr. Rundergehakt of kipgehakt (dit is nog veel magerder dan mager gehakt)
  • 300 gr. paprika in blokjes (rood/geel/groen)
  • 10 gr. peterselie, fijngemaakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • 100 gr. kwark
  • 1/ 2 eieren
  • 1 tl karwijzaad, gemalen ( of sesam en maanzaad)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • Zout
  • Peper
  • 200 gr. bacon

Zo werk het:                                                   

Eerst snijd je een kruis in de steel van de bloemkool.

Dan kook je de volledige bloemkool in gezouten water 8-10 minuten bijtgaar. Daarna laten afkoelen.

Ondertussen doe je het gehakt met alle andere ingrediënten (behalve de bacon) in een grote kom.

Prak alles grondig door elkaar met een vork.

Plaats de afgekoelde bloemkool in een ovenschaal en verdeel er de gehakt mix overheen.

Druk alles goed aan totdat de hele krop bloemkool volledig met een laag gehakt is bedekt.

Nu bedek je de krop verder door er de plakjes bacon strook voor strook overheen te leggen.

Ook hier hoort er geen stukje onbedekt te worden gelaten.

Dan schuif je het geheel in de voorverwarmde oven (ongeveer 1 uur bij 200°C op de hete lucht stand).

Als de bacon knapperig glanst, zit het werk erop. Nu hoef je alleen nog dit taartje aan te snijden ... en direct warm te serveren.

 

Eet smakelijk!